மாணவர்களே வினாக்கள் வீடியோ வடிவில் உங்களுக்காக கிளிக் செய்யுங்கள் லிங்கை


மாணவர்களே வினாக்கள் வீடியோ வடிவில் உங்களுக்காக கிளிக் செய்யுங்கள் லிங்கை
https://www.youtube.com/channel/UCCOIjd040pOgkuuMWwlGSyA/featured

JULY 2017 SEMESTER-I
(MORNING SESSION) (TWO YEAR)
(COMMON FOR ALL ENGG & NON ENGG TRADES)
(EMPLOYABILITY SKILLS)

1. He would starve to death rather 
than.............a loan.
a) Have asked 
b) Ask
c) To ask 
d) To have asked
Answer:- b) Ask

2. It was easy to guess what they 
had been doing..........
a) From living 
b) So as to live
c) For a living 
d) To live
Answer:- c) For a living
3. Reading comprehension means 
understanding a..................
a) Oral 
b) Written
c) Usual 
d) Audio
Answer:- b) Written

4. Once the message is encoded in 
a desired format it is transferred through 
a medium called
a) Channel 
b) Medium
c) Media 
d) Way
Answer:- a) Channel 

5. It is important to consider proper ......
where you are giving your presentation.
a) Darkness 
b) Lighting
c) Lightning 
d) Ventilation
Answer:- b) Lighting

6. Any word that adds more meaning to 
the noun is called
a) Adverb 
b)Verb
c) Adjective 
d) Noun
Answer:- c) Adjective
7. Our dress code is an example 
of.............communication.
a) Verbal 
b) Nonverbal
c) Written 
d) Spoken
Answer:- b) Nonverbal

8. The application letter is .....
a) A description of your core strengths 
   and suitability for the job
b) A statement of your job objective
c) . A summary of your qualifications 
    and experiences
d) A foreword
Answer:- a) A description of your core 
     strengths and suitability for the job

9. A light sensitive device that converts 
drawing, printed text or other images into 
digital form
is...........
a) Keyboard 
b) Plotter
c) Scanner 
d) OMR
Answer:- c) Scanner 

10. In order to tell Excel that we are entering 
a formula in cell, we must begin with an operator
such as .............
a) $  b) @  c) =  d) +
Answer:- b) @
11. Microsoft Word is an example of...............
a) An operating system
b) Processing device
c) Application software 
d) System software
Answer:- c) Application software 

12. The  ............. program compresses 
large files into a smaller file.
a) WinZip 
b) WinShrink
c) WinStyle 
d) None of these
Answer:- a) WinZip 

13.Ctrl + C is used to -
a) Copy the selected text 
b) Cut the selected text
c) Paste the selected text 
d) Print the selected text
Answer:- a) Copy the selected text 

14. Which of the following is not the 
correct method of editing the cell content?
a) Press the Alt key 
b) Press the F2 key
c) Click the formula bar 
d) Double click the cell
Answer:- a) Press the Alt key
15. LAN stands for -
a) Local Area Net
c) Local Area Network
b) Long Area Network
d) Long Area Net
Answer:- b) Long Area Network
16. Which of the following should be used 
when you want to add a slide to an existing
presentation?
a) File, add a new slide 
b) Insert, New slide
c) File open 
d) File, new
Answer:- b) Insert, New slide
17. Communication is a non-stop................
a) Paper 
b) Process
c) Programme 
d) Plan
Answer:- b) Process

18. Environmental barriers are same 
as ................. noise.
a) Physiological 
b) Psychological
c) Physical 
d) Cultural
Answer:- c) Physical 

19. Personification of strength and violence 
are considered as ___ gender.
a) Masculine 
b) Feminine
c) Common 
d) Neuter
Answer:- a) Masculine 

20.  The ............  are used to present 
using overhead projectors.                            
a) Acetate film sheet                                                                                                                       
b) Paper sheet                                                                                                               
c) Polythene sheet                                                                                                                               
d) Butter paper                                                                                                                       
Answer:- a) Masculine 

21. In .......... listening the main intension
 is to seek certain information which will be
appreciated,
a) Empathetic
b) Evaluative
c) Appreciative
d) Dialogic
Answer:- c) Appreciative

22. ............. context refers to the similarity 
of backgrounds between the sender and the
receiver.
a) Physical 
b) Social
c) Cultural 
d) Chronological
Answer:- c) Cultural 

23. Understanding ................... different 
parts of speech forms the base of leaning grammar.
a) Five 
b) Eight
c) Seven 
d) Six
Answer:- b) Eight

24. When you should plan to arrive for your
 interview .............
a) 2 hours early 
b) 1 hours early
c) 30 minutes early 
d) Right on time
Answer:- c) 30 minutes early 

25. The experience of feeling competent to 
cope with the basic challenges in life and of being
worthy of happiness is ......
a) Arrogance 
b) Self-esteem
c) Wishful thinking 
d) Self efficacy
Answer:- b) Self-esteem

Hindi iti question and answer videos

https://www.youtube.com/channel/UCCOIjd040pOgkuuMWwlGSyA